Tamminga

Tamminga en Machines een ijzersterke combinatie!

Tamminga Machines is nog maar een jong bedrijf, maar wel een bedrijf met jarenlange ervaring. Het bedrijf is in 2015 gestart op de plek waar al 20 jaar landbouwmachines zijn gemaakt. Een combinatie van ervaring, kwaliteit, luisterend oor, open voor ideeën, service, onderhoud en nog veel meer maken het bedrijf en de machines van Tamminga tot een ijzersterke combinatie.
Voor het ontstaan van Tamminga Machines gaan we even terug in de tijd.

Machinefabriek Theo Tel

Op het bedrijventerrein Mulderspark in Leek was lange tijd het bedrijf Machinefabriek Theo Tel gesitueerd. Dit bedrijf stond vooral bekend vanwege het bouwen van landbouwmachines. Later kwam hier ook constructie bij. Door goede producten te leveren werd de naam Theo Tel een begrip in onze regio en in landbouw Nederland
In 2006 deed dhr. Theo Tel het bedrijf van de hand en zo verdween een bekende naam langzaam uit beeld, maar niet uit de gedachten.

Het bedrijf, dat in 2006 de fabriek voortzette, verhuisde naar een nieuwe locatie en gaf tegelijkertijd aan te willen stoppen met het fabriceren van landbouwmachines. De loods, eigendom van Theo Tel, en een gat voor het bouwen van landbouwmachine kwamen hierdoor vrij.

Tamminga Machines

Willem Tamminga, die vanaf 1987 werkzaam was bij Machinefabriek Theo Tel, zag zijn kans schoon en hij benaderde dhr. Tel om een eigen bedrijf te willen beginnen in het fabriceren van landbouwmachines, want zijn hart ligt bij de landbouwmachines. In goed overleg met dhr. Tel resulteerde dit in februari 2015 tot het bedrijf Tamminga Machines welke gesitueerd is op Mulderspark 14D in Leek. Tamminga Machines gaat door met het maken van landbouwmachines waar Theo Tel is gestopt. U kunt bij ons terecht voor constructie, ontwerp, service & onderhoud en wat verder voor handen komt.

Sectoren

Tamminga Machines is vooral gericht op de agrarische sector, loonbedrijven, mechanisatie bedrijven, machinehandelaren & gemeenten, bouwbedrijven, klussenbedrijven en particulieren. Maar naast de genoemde sectoren kunnen ook machines voor andere sectoren gemaakt worden, ook daarvoor kunt bij ons terecht. Wij pakken alles aan!

Sterke kenmerken

De techniek in de landbouwmachine sector heeft in de loop der tijd niet stil gestaan. Tamminga Machines heeft deze ontwikkelingen nauwkeurig gevolgd en bouwt machines die voorzien zijn van de nieuwste technieken.
Wij zijn sterk in het bouwen / construeren van kwalitatief goede producten met een goede kwaliteit en prijs verhouding.
Een ander sterk punt is dat wij u als klant de mogelijkheid geven om u eigen wensen en/of ideeën in een machine te verwerken waardoor u een machine krijgt die geheel bij uw bedrijf past.
Als laatste bieden wij u service, onderhoud, revisie en reparatie voor uw complete machinepark.

Wij maken alles op maat naar uw wens!  

Tamminga Machines wil dicht bij de klant staan. Wij zijn gevestigd in Leek (Groningen) op het Mulderspark 14D en u bent daar van harte welkom! Tijdens een kop koffie kunnen wij uw wensen bespreken en kunt u een kijkje nemen in onze werkplaats. Lukt het niet om ons in Leek te bezoeken dan staan wij u graag te woord, bij u op locatie.